Cucur bom manis - Blog <b>Resepi Malaysia</b> - Blog <b>Resipi Malaysia</b> | Blog Resipi Malaysia |
- Cucur bom manis - Blog <b>Resepi Malaysia</b> - Blog <b>Resipi Malaysia</b>
- Menu pisang lagi!!!!! - Blog <b><b> - Blog <b>Resipi Malaysia</b>
- Kek : Kek Coklat Kukus - Blog <b>Resipi Malaysia</b>
Cucur bom manis - Blog <b>Resepi Malaysia</b> - Blog <b>Resipi Malaysia</b> Posted: 12 Apr 2014 01:37 PM PDT semalam punya lah gigih g kekedai semata2 nak cari mangga ni.... right after morning brisk walk terus je sambung kekedai pulak. terasa sangat nak makan kerabu mangga + bite size chicken fillet yang di goreng rangup ni. pernah makan masa kat one of restaurant kat thailand ari tu....sedap sampai teringat2 jer! sayang mangga yang kak rose bli ni kurang elok, luar nampak ok jer bila sagat banyak sangat yang buruk didalamnya... dah le bli 2 buji jer, tu pun dah tiga hengget, tp rosak buruk lak....nasib baik dapat jugak nak lepas kempunan nak buat kerabu ni... resepi kerabu mangga dan ayam goreng dari sini... 2 cloves shallot, finely chopped Cara: untuk ayam pulak....kak rose ikut resepi yg sama minus the oat....goreng rangup n gaulkan dengan kerabu tadi.... kena cepat2 serve untuk menikmati kerangupan bite size ayam tu! sedap meratah cam tu jer! | ||
Menu pisang lagi!!!!! - Blog <b><b> - Blog <b>Resipi Malaysia</b> Posted: 13 Apr 2014 01:15 PM PDT Nasi kabsah berasal dari Yaman dan amat digemari di negara teluk. Asas pada resipi ini ialah kayu manis, lada putih, bunga lawang, cengkih dan buah pelaga. Ini rempah wajib, tak ada lain janji ada benda ini pun tak apa. Bahan-bahannya (6-8 orang): Kaedah memasak: 1. Tumis bawang dengan minyak sehingga naik bau. 2. Kemudian masukkan ayam dan goreng. 3. Apabila daging mula masak keperangan, masukkan lada hitam, lada putih, kayu manis, buah pelaga, daun salam (bay leave) cengkih, buah pelaga dan kayu manis serta garam dan lada hitam secukup rasa. Gaulkan dalam seminit. 4. Masukkan 4 cawan air. Rebus ayam separuh masak. Lebih air sebab nak buat kuah sup dalam 3/4 cawan. 5. Kemudian tambahkan tomato, lobak merah, hirisan kulit lemon dan daun ketumbar. Biar seminit dan tutp api. 6. Tambahkan beras dan gaulkan seminit sehingga rata sehingga naik bau. Kemudian baru tambahkan air. Tapi bagi teknik menukarkan ke dalam periuk nasi, masukkan ayam dahulu, kemudian beras 7. kemudian barulah air rebusan ayam tadi. Masak nasi selama 20 minit atau sehingga air sejat. Pastikan sebaik sahaja air sejat baru tutup api/elektrik, bukan apa.. nanti hangit. Bila air dah kering, padamkan api dan perasakan dengan jus oren/lemon. Tutup periuk sekejap supaya jus lemon.oren tadi meresap dalam 5 minit. 8. Akhir sekali, hiaskan dengan papadam, serunding daging, badam dan kismis. Selamat mencuba | ||
Kek : Kek Coklat Kukus - Blog <b>Resipi Malaysia</b> Posted: 01 Apr 2014 01:49 PM PDT | <b>Malaysia</b> Informasi: <b>Resepi</b> Kek : Kek Coklat Kukus Posted: 23 Mar 2014 04:06 AM PDT Bahan untuk kek coklat. Bahan A· 1 cawan serbuk koko ( tak kisah jenama apa pun ) Cara-cara 6. kukus selama 1 jam 10 minit dengan api yang sederhana. (pastikan air kukusan telah mendidih terlebih dahulu..). Jangan buka penutup kukus sampai cukup masa BAHAN UNTUK TOPPING (ganache) Bahan: Cara: Sumber : Blogcikgusuraya | <b>Malaysia</b> Informasi: <b>Resepi</b> Biskut Chocolate Pretzel Posted: 24 Mar 2014 07:15 AM PDT Bahan-Bahan: 250 gm mentega Cara membuatnya: - Pukul mentega, gula aising dan telur hingga kembang. Sumber - BiskutRaya2014 |
You are subscribed to email updates from Resepi Malaysia - Google Blog Search To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment