<b>Malaysia</b> Informasi: <b>Resepi</b> Biskut Chocolate Pretzel | Blog Resipi Malaysia |
- <b>Malaysia</b> Informasi: <b>Resepi</b> Biskut Chocolate Pretzel
- <b>Malaysia</b> Informasi: <b>Resepi</b> Kek : Kek Karamel
- <b>Malaysia</b> Informasi: <b>Resepi</b> Kek : Kek Puding Karamel Pelangi Kukus
<b>Malaysia</b> Informasi: <b>Resepi</b> Biskut Chocolate Pretzel Posted: 24 Mar 2014 07:15 AM PDT Bahan-Bahan: 250 gm mentega Cara membuatnya: - Pukul mentega, gula aising dan telur hingga kembang. Sumber - BiskutRaya2014 |
<b>Malaysia</b> Informasi: <b>Resepi</b> Kek : Kek Karamel Posted: 23 Mar 2014 04:06 AM PDT (A) utk buat gula hangus/karamel Tabur gula dalam loyang n masak atas api perlahan. (B) ~ kastard (mekasih Sally) Cara: (C) merinque pukul sampai adunan jadi pekat dan bertanduk, ketepikan (D) lapisan kek Pukul telor kuning, minyak dan air sampai gebu dan bertukar ke kaler putih. Masukkan bahan B kedalam A. (k.nor tapis direct adunan kastard ke dalam loyang) Caranya, ambil 1 senduk mana2 warna, letak tgh2 loyang, x payah ratakan, kmudian ambil warna lain pulak, letak kat tgh2 warna yg 1st td, begitulah seterusnya sampai adunan habis, barulah jd belang2. sedikit tip tambahan : Read more: Secubitgaram |
<b>Malaysia</b> Informasi: <b>Resepi</b> Kek : Kek Puding Karamel Pelangi Kukus Posted: 23 Mar 2014 04:07 AM PDT BAHAN A - GULA HANGUS: 2 sudu besar gula - tabur gula dalam loyang dan masak atas api perlahan BAHAN B - BAHAGIAN ATAS: 1 cawan susu cair BAHAN C - LAPISAN KEK: 140 gm tepung gandum - Ayak bersama baking powder BAHAN D - MERINGUE 6 biji putih telur CARA MEMBUATNYA : Sediakan bahan (A) dahulu, ketepikan |
You are subscribed to email updates from Resepi Malaysia - Google Blog Search To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment