Contact Form

Name

Email *

Message *

Tuesday 27 May 2014

Resepi Kek Coklat | resepi-selera-malaysia - Busuk.org | Blog Resipi Malaysia

No comments:
 

<b>Resepi</b> Kek Coklat | <b>resepi</b>-selera-<b>malaysia</b> - Busuk.org | Blog Resipi Malaysia


<b>Resepi</b> Kek Coklat | <b>resepi</b>-selera-<b>malaysia</b> - Busuk.org

Posted: 21 May 2014 07:19 PM PDT

resepi kek minyak


resepi kek kukus mealshakes nestum gebu


resepi kek marbel


resepi carrot cake kek lobak


resepi blackberry cheese kek


coklat lava kek resepi rahsia


resepi rainbow kek pasti jadi sedap


resepi kek aiskrim


coklat lava kek resepi rahsia


resepi kek gula hangus


resepi kek batik simple dan sedap


kek pavlova resepi paling senang


resepi kek velvet moist


resepi kek rentung belog


resepi biskut pisang coklat


resepi puding kek gulung


resepi biskut coklat kelapa


resepi kek minyak


resepi kek cawan coklat kukus


resepi dan cara membuat coklat homemade tanpa menggunak..


resepi cheese kek


<b>Resepi</b> Blackberry Cheese Kek | <b>resepi</b>-selera-<b>malaysia</b> - Busuk.org

Posted: 19 May 2014 10:41 AM PDT

resepi cheese kek


resepi rainbow kek pasti jadi sedap


resepi kek minyak


resepi kek aiskrim


resepi kek marbel


kek red velvet cheese leleh


kek lapis cheese


kek lapis cheese


resepi kek velvet moist


kek pavlova resepi paling senang


resepi puding kek gulung


coklat lava kek resepi rahsia


resepi kek minyak


resepi kek gula hangus


resepi kek rentung belog


resepi kek batik simple dan sedap


resepi kek coklat


resepi carrot cake kek lobak


resepi kek cawan coklat kukus


resepi cheese oreo abc


resepi kek kukus mealshakes nestum gebu


Hari ke 48: 4 <b>Resepi</b> dan Promosi Pameran Herba <b>Malaysia</b> 2014

Posted: 21 May 2014 06:08 PM PDT

Masanya sudah tiba! Insya-Allah saya akan bersiaran di Pameran Herba ini pada Sabtu, 24hb Mei 2014. Saya akan bersama untuk memberi sokongan kepada Chef Adu Amran yang akan membuat demo masakan istimewa berasaskan herba pada jam 12.30 tengah hari. Para bloggers semua dijemput hadir sama ya, di PWTC, Kuala Lumpur.

Bersama Chef Adu juga ialah Chef Azli Razali dan Puan Rubiah Suparman. Ke-tiga-tiga mereka akan mempromosikan makanan juga masakan yang berasaskan herba di Pameran ini. Pameran ini membawa lebih 400 pempamer. Mesti seronok! 

Jadi jangan lupa ya, 

Pameran Herba Malaysia,

23-25hb Mei 2014

PWTC, Kuala Lumpur.

Semalam, hari ke-48, alhamdulillah saya selesaikan empat resepi. Kali ini tiga daripadanya dari buku Ikan di Laut Asam Di Darat oleh Chef Adu dan satu lagi dari Cerita Rasa Chef Izyan Hani.




Okeh gambar mengikut urutan ya,

1. Monk Fish Masak Lemak bersama Tempoyak dan Daun Kaduk. (Buku Ikan di Laut, Asam di Darat oleh Chef Adu Amran)

2. Ikan Merah bersama Sos Masak Lemak dan Salad Fennel dan Oren (Buku Cerita Rasa oleh Chef Izyan Hani.

3. Koktel Buah Tropika bersama Sirap Pandan dan Daun Pudina. (Buku Ikan di Laut, Asam di Darat oleh Chef Adu Amran)

4. Kerabu Mangga bersama Sotong Kering. (Buku Ikan di Laut, Asam di Darat oleh Chef Adu Amran)

Alhamdulillah,

Berbaki 39 resepi dan 22 hari! Alhamdulillah! Rasa dah makin sikit resepinya bila masuk ke nombor 3 ni. hihihi.

Khairul Hakimin Muhammad,

Bukan Panda.

Abuain Kitchen Studio.

<b>Resepi</b> Puding Jagung Kastard - Blog Masakan dan Minuman <b>...</b>

Posted: 14 May 2014 08:18 AM PDT


Puding jagung kastard antara resepi popular sepanjang tahun 2013. Resepi ini amat mudah disediakan dan menjadi hidangan minum petang yang menyelerakan

Bahan-Bahan Untuk Puding Jagung:

 1 cawan tepung kastard 3 sudu besar tepung jagung
 3/4 cawan gula 1 tin susu cair 1 tin jagung krim
 2 1/2 cawan air

 Cara-cara menyediakannya;

Masukkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau, kemudian letakkannya di atas api sambil sentiasa dikacau hingga puding likat dan berkilat. Akhir sekali masukkan ke dalam acuan- biarkan ia sejuk dulu sebelum dimasukkan ke dalam peti ais.

 Bahan-Bahan Untuk Kuah Kastard:
1 tin susu cair 1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung kastard
 1 biji telur 2 gelas air
7 sudu besar gula

Cara-Caranya:

Campurkan semua bahan ke dalam periu-Kacau sehingga sebati, reneh atas api sederhana sambil kacau perlahan-lahan. Setelah itu Padam api dan sejukkan seketika.

Hidangkan puding jagung bersama kuah kastard. Boleh juga dihiaskan dengan buah- buahan cocktail.

No comments:

Post a Comment

 
Semua gambar dan juga resepi yang dipostkan di BLOG-RESIPIMALAYSIA adalah hakmilik tuan/puan punya asal. © 2014. Tempat untuk mencari resipi ala Malaysia