<b>Resepi</b> Kek Coklat | <b>resepi</b>-selera-<b>malaysia</b> - Busuk.org | Blog Resipi Malaysia |
- <b>Resepi</b> Kek Coklat | <b>resepi</b>-selera-<b>malaysia</b> - Busuk.org
- <b>Resepi</b> Blackberry Cheese Kek | <b>resepi</b>-selera-<b>malaysia</b> - Busuk.org
- Hari ke 48: 4 <b>Resepi</b> dan Promosi Pameran Herba <b>Malaysia</b> 2014
- <b>Resepi</b> Puding Jagung Kastard - Blog Masakan dan Minuman <b>...</b>
<b>Resepi</b> Kek Coklat | <b>resepi</b>-selera-<b>malaysia</b> - Busuk.org Posted: 21 May 2014 07:19 PM PDT | resepi kek minyak | resepi kek kukus mealshakes nestum gebu | resepi kek marbel | resepi carrot cake kek lobak | resepi blackberry cheese kek | coklat lava kek resepi rahsia | resepi rainbow kek pasti jadi sedap | resepi kek aiskrim | coklat lava kek resepi rahsia | resepi kek gula hangus | resepi kek batik simple dan sedap | kek pavlova resepi paling senang | resepi kek velvet moist | resepi kek rentung belog | resepi biskut pisang coklat | resepi puding kek gulung | resepi biskut coklat kelapa | resepi kek minyak | resepi kek cawan coklat kukus | resepi dan cara membuat coklat homemade tanpa menggunak.. | resepi cheese kek | |
<b>Resepi</b> Blackberry Cheese Kek | <b>resepi</b>-selera-<b>malaysia</b> - Busuk.org Posted: 19 May 2014 10:41 AM PDT | resepi cheese kek | resepi rainbow kek pasti jadi sedap | resepi kek minyak | resepi kek aiskrim | resepi kek marbel | kek red velvet cheese leleh | kek lapis cheese | kek lapis cheese | resepi kek velvet moist | kek pavlova resepi paling senang | resepi puding kek gulung | coklat lava kek resepi rahsia | resepi kek minyak | resepi kek gula hangus | resepi kek rentung belog | resepi kek batik simple dan sedap | resepi kek coklat | resepi carrot cake kek lobak | resepi kek cawan coklat kukus | resepi cheese oreo abc | resepi kek kukus mealshakes nestum gebu | |
Hari ke 48: 4 <b>Resepi</b> dan Promosi Pameran Herba <b>Malaysia</b> 2014 Posted: 21 May 2014 06:08 PM PDT Masanya sudah tiba! Insya-Allah saya akan bersiaran di Pameran Herba ini pada Sabtu, 24hb Mei 2014. Saya akan bersama untuk memberi sokongan kepada Chef Adu Amran yang akan membuat demo masakan istimewa berasaskan herba pada jam 12.30 tengah hari. Para bloggers semua dijemput hadir sama ya, di PWTC, Kuala Lumpur. Bersama Chef Adu juga ialah Chef Azli Razali dan Puan Rubiah Suparman. Ke-tiga-tiga mereka akan mempromosikan makanan juga masakan yang berasaskan herba di Pameran ini. Pameran ini membawa lebih 400 pempamer. Mesti seronok! Jadi jangan lupa ya, Pameran Herba Malaysia, 23-25hb Mei 2014 PWTC, Kuala Lumpur. Semalam, hari ke-48, alhamdulillah saya selesaikan empat resepi. Kali ini tiga daripadanya dari buku Ikan di Laut Asam Di Darat oleh Chef Adu dan satu lagi dari Cerita Rasa Chef Izyan Hani. Okeh gambar mengikut urutan ya, 1. Monk Fish Masak Lemak bersama Tempoyak dan Daun Kaduk. (Buku Ikan di Laut, Asam di Darat oleh Chef Adu Amran) 2. Ikan Merah bersama Sos Masak Lemak dan Salad Fennel dan Oren (Buku Cerita Rasa oleh Chef Izyan Hani. 3. Koktel Buah Tropika bersama Sirap Pandan dan Daun Pudina. (Buku Ikan di Laut, Asam di Darat oleh Chef Adu Amran) 4. Kerabu Mangga bersama Sotong Kering. (Buku Ikan di Laut, Asam di Darat oleh Chef Adu Amran) Alhamdulillah, Berbaki 39 resepi dan 22 hari! Alhamdulillah! Rasa dah makin sikit resepinya bila masuk ke nombor 3 ni. hihihi. Khairul Hakimin Muhammad, Bukan Panda. Abuain Kitchen Studio. | ||||||||||||||||||||||
<b>Resepi</b> Puding Jagung Kastard - Blog Masakan dan Minuman <b>...</b> Posted: 14 May 2014 08:18 AM PDT Puding jagung kastard antara resepi popular sepanjang tahun 2013. Resepi ini amat mudah disediakan dan menjadi hidangan minum petang yang menyelerakan Bahan-Bahan Untuk Puding Jagung: 1 cawan tepung kastard 3 sudu besar tepung jagung Cara-cara menyediakannya; Masukkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau, kemudian letakkannya di atas api sambil sentiasa dikacau hingga puding likat dan berkilat. Akhir sekali masukkan ke dalam acuan- biarkan ia sejuk dulu sebelum dimasukkan ke dalam peti ais. Bahan-Bahan Untuk Kuah Kastard: Cara-Caranya: Campurkan semua bahan ke dalam periu-Kacau sehingga sebati, reneh atas api sederhana sambil kacau perlahan-lahan. Setelah itu Padam api dan sejukkan seketika. Hidangkan puding jagung bersama kuah kastard. Boleh juga dihiaskan dengan buah- buahan cocktail. |
You are subscribed to email updates from Resepi Malaysia - Google Blog Search To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
No comments:
Post a Comment